ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
DietMet - ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ / ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ
Η Μαρία Κουφάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Είναι απόφοιτος του Robert Gordon University του Aberdeen όπου πραγματοποίησε επιτυχώς τις σπουδές της ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.
..............
Το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας όπου εξειδικεύτηκε με Master of Science στην διατροφή, άσκηση και δημόσια υγεία με αριστείο (Distinction at Level A) και έπαινο (Outstanding student award).
..............
Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την διατροφική υποστήριξη σε υγιή άτομα και σε άτομα με παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακά, γαστρεντερικά προβλήματα και σε ασθενείς με καρκίνο. Στο μεταπτυχιακό τίτλο εξειδικεύτηκε στο τομέα της ψυχολογίας ως προς την αλλαγή της συμπεριφοράς στην διατροφή και στην άσκηση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
..............
Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια από το 1998 ως το 2006 και πρόσφατα παρουσίασε την μεταπτυχιακή της εργασία στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας με τίτλο: ’Εικόνα σώματος, αυτοσεβασμός και περιοριστική κατανάλωση φαγητού σε ένα ελληνικό γυναικείο πληθυσμό που ακολουθεί ένα διαιτολογικό πρόγραμμα’.
..............
Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας, την ψυχολογία της εικόνας σώματος και διατροφικής συμπεριφοράς καθώς και την χρήση της θεραπείας κινήτρων στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Ειδικότερα από το 2005 ασχολείται επιπρόσθετα με την ψυχολογία διατροφής και ειδικότερα με την χρήση συμβουλευτικής και γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας στην διατροφική θεραπεία των κλινικών παθήσεων και στην θεραπεία της βουλιμικής υπερφαγίας-ακόρεστης κατανάλωσης φαγητού (Binge-Eating Disorder).
..............
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δια Βίου Εκπαίδευσης THACE (The Hellenic Association of Continuing Education) καθώς κατέχει Professional Certificate σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις, το οποίο χρησιμοποιεί μέσα στα πλαίσια της ψυχολογίας της διατροφικής συμπεριφοράς και το εφαρμόζει στην διατροφική εκπαίδευση και θεραπεία με τους πελάτες της με σκοπό την επιτυχία των προσωπικών τους στόχων (απώλεια λίπους, βελτίωση βιοχημικών εξετάσεων αίματος, αύξηση μυϊκού ιστού κ.α.).
..............
Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου από το 2000, είναι μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας, έχει εργαστεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο ‘Υγεία’, και σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και είναι υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου DietMet όπου εργάζεται με ατομικές συνεδρίες με τους πελάτες της.
..............
Τέλος, παράλληλα με την εργασία της ως υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου DietMet, έχει ασχοληθεί με διδασκαλία του μαθήματος Διατροφή-Διαιτολογία στα Ι.Ε.Κ. Δομή και επίσης με την διατροφική υποστήριξη σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο Οικοτροφείο "Αθηνά", της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας.
..............
Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της δημόσιας υγείας όντας υπεύθυνη διαιτολόγος, για τον δήμο Αμαρουσίου, στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Παιδιατροφή Epode" με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα συγγράφει κατά καιρούς άρθρα διατροφής-διαιτολογίας σε διάφορες εφημερίδες όπως ο "Τύπος Προαστίων'', ''Αμαρυσία", ''Κηφισιά'' , ''Health & style'', ''Medweek'' ,"In Vitro", κ.α. καθώς και είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιστοσελίδες όπως "ο δρόμος για την θεραπεία", Medinfo κ.α.
..............
Τέλος, έχει κάνει διατροφικές παρουσιάσεις σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και σε επιστημονικά συνέδρια. 
..............
Επικοινωνία:
..............
Μαρία Κουφάκη (MSc, BSc, Hons, RD)
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αριστούχος Μεταπτυχιακού (MSc) στην Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία
DietMet - Πρότυπο Διαιτολογικό Κέντρο Έλεγχου / Ρύθμισης Μεταβολισμού
..............
Διεύθυνση:
..............
28ης Οκτωβρίου 23, 3ος Όροφος,
Μαρούσι, ΤΚ 15124 (Πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ)
Τηλ/Fax: 2108060793 - Κινητό: 6942970400
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.dietmet.gr