ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
τ. CLINICAL FELLOW JOBST VASCULAR INST. USA MD, ECFMG, PhD
        
Ο Νικόλαος Τσεκούρας αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο (Παλαμαϊκή Σχολή) της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων εισήχθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε στις 23/7/1999.
        
Ειδικεύθηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική (2002 – 2005) και εξειδικεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική (2005 -2009) στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ») λαμβάνοντας τον τίτλο της Αγγειοχειρουργικής στις 12/3/2010.
        
Πριν το πέρας της εξειδίκευσης στην Αγγειοχειρουργική, στις 9 Ιουλίου του 2008, αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών, μετά από την υποβολή της διδακτορικής του διατριβής η οποία αξιολογήθηκε με «Άριστα».
        
Είναι κάτοχος της Αμερικάνικης Πιστοποίησης Αποφοίτων Ιατρικών Σχολών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών (ECFMG Certification) καθώς και της άδειας ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος στις Ηνωμένες Πολιτείες (USMLE) κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας στις προβλεπόμενες εξετάσεις.
Επαγγελματική εμπειρία - ενδιαφέροντα
        
Από τον Ιούνιο του 2010 - Ιούνιος 2011 διατέλεσε Επιμελητής Αγγειοχειρουργικής και Υπεύθυνος του τμήματος Περιφερικής Αγγειοπάθειας στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Αττικού Γενικού Νοσοκομείου.
Τo 2011 μετέβη στις ΗΠΑ όπου και παρέμεινε μέχρι το 2013 διατελώντας Συνεργάτης Αγγειοχειρουργικής στο Αγγειοχειρουργικό Κέντρο Jobst (Toledo, Ohio, University of Michigan, USA) υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Michigan, Antony J. Comerota. Την ίδια χρονική περίοδο, συμμετείχε σε ερευνητικές και κλινικές δραστηριότητες των κέντρων αγγειοχειρουργικής των Πανεπιστημίων του Michigan (University of Michigan, Ann Arbor) και Πανεπιστημίου του Toledo (University of Toledo, Ohio), πάνω σε θέματα ενδαγγειακής χειρουργικής, τόσο αρτηριακών όσο και φλεβικών παθήσεων.
        
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2013 δραστηριοποιείται ως ιδιώτης αγγειοχειρουργός συνεργαζόμενος με επιλεγμένες ιδιωτικές κλινικές. Στα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι οι σύγχρονες επιλογές διάγνωσης και θεραπείας της περιφερικής αγγειοπάθειας.
        
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του έχει συμμετάσχει ενεργά σε μεγάλο αριθμό Ελληνικών και Διεθνών συνέδριων με παρουσιάσεις, ομιλίες και εργασίες του έχουν βραβευτεί σε 2 διεθνή και σε 1 Ελληνικό συνέδριο. Έχει επίσης αποτελέσει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 11ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου του Ελληνικού Κολλεγίου Χειρουργών (4/2009).
        
Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου της Πολιτείας Ohio (ΗΠΑ).
        
Για να διαβάσετε το πλήρες το βιογραφικό του Δρ. Νικόλαου Τσεκούρα κάντε κλικ εδώ
        
Στοιχεία επικοινωνίας:
        
Δρ. Νικόλαος Τσεκούρας
Αγγειοχειρουργός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
τ. Clinical Fellow Jobst Vascular Inst. USA MD, ECFMG, PhD
Ιατρείο: Μιλτιάδου 1 ΤΚ 14562, Κηφισιά
Τηλ. 2106215855 - Κιν. 6977741191
facebook.com/DoctorTsekouras
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.dr-tsekouras.gr