ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Γεώργιος Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Αποφοίτησε το 1993 από το Γενικό Λύκειο Βριλησσίων.

Εισήχθη το 1993 μέσω Πανελλαδικών Εισαγωγικών Εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1999. Εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Ρόδου και ακολούθως τις Στρατιωτικές του Υποχρεώσεις ως οπλίτης ιατρός. Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Β’ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του ως Χειρουργού συμμετείχε ενεργά στο κλινικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρεταίειου Νοσοκομείου, λαμβάνοντας μέρος στις εργασίες όλων των τμημάτων του (Τμήμα Μαστού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ογκολογικά Συμβούλια, Πειραματικό Χειρουργείο, Ενδοσκοπικό Τμήμα, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική). Κατά το έτος 2003 έλαβε τιμητικό έπαινο ήθους και επιστημονικής επίδοσης από το Διευθυντή της Κλινικής Καθηγητή Π. Δημακάκο. Επίσης εργάστηκε επί 6μήνου ως ειδικευόμενος ιατρός στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, υπό τη διεύθυνση του κου. Δρ. Α. Λιούλια.

Το 2008 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 του απονεμήθηκε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική» και βαθμό: «Άριστα».   
Κατέχει πιστοποίηση για την προχωρημένη Λαπαροσκοπική χειρουργική (IRCAD-EITS, Luis Pasteur University, Strasburg, Diplome D’ Universite De Chirurgie Laparoscopique, France), καθώς και πιστοποίηση για την  θεραπεία πρωκτολογικών παθήσεων και χρήσης διορθικού υπερηχοτομογραφήματος (Universität Zürich, Schweiz). Έχει μετεκπαιδευθεί σε κέντρα της Γαλλίας (Στρασβούργο), Γερμανίας (Βερολίνο, Μαγδεμβούργο, Δρέσδη, Λειψία, Ρόστοκ), και Ελβετίας (Ζυρίχη).

Εργάστηκε σε έμμισθη θέση επί 5ετίας στη Γερμανία. Τα νοσοκομεία στα οποία εξειδικεύθηκε περιλαμβάνουν το Vivantes Klinikum Spandau, Klinik für Visceral- und Gefäßchirurgie, Zentrum für Minimal-Invasive Chirurgie, Zentrum für Adipositas- und metabolische Chirurgie,  υπό τη διεύθυνση του Prof. Dr.med. F. Köckerling, το οποίον αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Ογκολογικής Χειρουργικής, Βαριατρικής Χειρουργικής και Χειρουργικής των Κηλών καθώς και η Χειρουργική και Θωρακοχειρουργική Κλινική του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, Klinik für Chirurgie und Thoraxchirurgie, DRK Kliniken Berlin Mitte, υπό τη διεύθυνση του PD Dr.med. P. Schneider, η οποία αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Καρκίνου του Πνεύμονα (OnkoZert). Συνοπτικά το επιστημονικό του έργο είναι συμμετοχή σε 34 Ελληνικά Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια και Συνέδρια, σε 19 Διεθνή Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια και Συνέδρια, 17 Ανακοινώσεις  σε Ελληνικά Συνέδρια και Περιοδικά και 10 Δημοσιεύσεις σε Ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Βερολίνου, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας, της European Association for Endoscopic Surgery (E.A.E.S.), και της Deutsche Gesellschaft für Allgemein- und Viszeralchirurgie (DGAV). Στην κοινωνική του προσφορά συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή του σε πολυάριθμες εξορμήσεις του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Ρόδου καθώς και οι ομιλίες ενημέρωσης του κοινού σε σχολεία και υπηρεσίες της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων, κατά τη διάρκεια εκπλήρωσης της Υπηρεσίας Υπαίθρου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Δρ. Γεώργιος Β. Αναστασόπουλος
Γενικός Χειρουργός
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών
Κρήτης 23, ΤΚ 15235 Βριλήσσια, Αττική
Τηλ. επικοινωνίας: 6977016076

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.