altΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ & ΑΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΗΜΙΜΟΡΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

Ο κ. Στέφανος Στέφας γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, και είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος, εξειδικευμένος, κυρίως, στη μικροχειρουργική αντιμετώπιση του καταρράκτη αλλά και άλλων παθήσεων του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού.

Το 2012 ίδρυσε στην περιοχή των Αμπελοκήπων σύγχρονο ιδιωτικό οφθαλμολογικό ιατρείο, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών προς όλους ανεξαιρέτως τους ασθενείς, τόσο στον προσωπικό του χώρο, όσο και στα διακεκριμένα διαγνωστικά / χειρουργικά οφθαλμολογικά κέντρα των Αθηνών, των οποίων είναι επιστημονικός συνεργάτης.

Αποτελεί ενεργό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας (ΕΟΕ), ενώ είναι πιστοποιημένος στο Σύστημα ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης του ΕΟΠΥΥ και συμβεβλημένος ιατρός με το Υπουργείο Μεταφορών.

Προπτυχιακή Εκπαίδευση:

●   1989: Απόφοιτος των "Εκπαιδευτηρίων Δούκα" (αριστούχος)
●   1991: Απόφοιτος του πιστοποιημένου από το Βρετανικό Συμβούλιο "Doukas GCE Foundation Center" με επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις της Αγγλικής Γλώσσας αλλά και τριών (3)ακόμα γνωστικών αντικείμενων ανωτάτου επιπέδου (Α Level) θετικής κατεύθυνσης απαραίτητων για την εγγραφή σε Αγγλικό Πανεπιστήμιο (Pure Maths, Physics, Art & Design).
●  1992: Επιτυχής συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, βραβευθείσα με κρατική υποτροφία του Ι.Κ.Υ. λόγω άριστης επίδοσης.
●   2000: Αποφοίτηση από την Ιατρική Σχολή του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με γενικό βαθμό πτυχίου 7,3 και επίδοση "λίαν καλώς".

Υποχρεωτικές Υπηρεσίες: ●   1998-2000: Προπτυχιακή ενεργός υποχρεωτική συμμετοχή στις δραστηριότητες των Παθολογικών και Χειρουργικών Κλινικών καθώς και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), του Κέντρου Υγείας Σπηλίου Κρήτης, της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αθηνών "Αλεξάνδρα", της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Αγία Σοφία" και του Βαρδινογιάννειου Εργαστηρίου Μεταμοσχεύσεων και Μικροχειρουργικής του Οφθαλμού (Β.Ε.Μ.Μ.Ο.).
●   2000-2002: Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ως ιατρός μονάδος παραμεθορίου επιλαρχίας τεθωρακισμένων (95 ΕΑΝΕΘ), εκτελώντας εφημερίες επί ένα και πλέον έτος στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ρόδου (95 ΤΥΕΘ). Ολοκλήρωση θητείας στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής Αθηνών (ΣΑΝ), εκτελώντας ιατρικές υπηρεσίες στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., την Α.Σ.Δ.Ε.Ν. και το Φρουραρχείο Αθηνών.
●  2003-2004: Υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στην Εύβοια. Έμμισθη τρίμηνη απασχόληση αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, με ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής, της Χειρουργικής και της Καρδιολογικής Κλινικής, στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και συχνά σε διακομιδές ασθενών ως συνοδός ιατρός του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, ανάληψη καθηκόντων αγροτικού ιατρού στο Π.Ι. Κριεζών, με πεδίο ευθύνης οκτώ (8) χωριών και εκτέλεση εφημεριών στο Κ.Υ. Αλιβερίου.

Ιατρική Εμπειρία, Έμμισθη Απασχόληση και Εξειδίκευση: ●  2004-2006: Άσκηση ελευθέρου επαγγέλματος στην Ερέτρια Ευβοίας με ίδρυση ιδιωτικής κλινικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, παρέχοντας υπηρεσίες (ως ιατρός άνευ ειδικότητος) στον τοπικό πληθυσμό, σε αθλητικά σωματεία αλλά και σε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της ευρύτερης περιοχής.
●  2007-2011: Έμμισθη απασχόληση ως ειδικευόμενος ιατρός στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσιών "Αμαλία Φλέμινγκ", με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις ιατρικές και εκπαιδευτικές πράξεις της Κλινικής, στη λειτουργία των εξωτερικών Ιατρείων, στην αντιμετώπιση αρκετών επειγόντων περιστατικών στη διάρκεια των Εφημεριών και στην εκτέλεση πολύ μεγάλου αριθμού οφθαλμολογικών χειρουργικών επεμβάσεων κυρίως προσθίου θαλάμου (καταρράκτη, γλαυκώματος, χαλαζίου, πτερυγίου, δακρυϊκού ασκού/πόρου, κα), τόσο ως βοηθός όσο και ως κύριος χειρουργός.
●  2012: Απόκτηση του τίτλου της "Οφθαλμολογικής Ειδικότητας" στην πρώτη συμμετοχή σε γραπτές & προφορικές εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς", ενώπιον της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής Αθηνών. Άμεση ίδρυση ιδιωτικού Οφθαλμολογικού Ιατρείου και έκτοτε απασχόληση ως επιστημονικός συνεργάτης διακεκριμένων ιδιωτικών διαγνωστικών και χειρουργικών οφθαλμολογικών κέντρων της Αθήνας ("Υπαπαντή", "Eye Laser Center" , "Κέντρο Ωχράς Κηλίδος" κα).

Ακαδημαϊκό Έργο, Συμμετοχές σε Συνέδρια & Συλλόγους: ●  2004-2005: Απασχόληση στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Χαλκίδας ως ωρομίσθιος καθηγητής - εξεταστής σπουδαστών του Ο.Ε.Ε.Κ. (Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στην ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτικής / Τραυματολογίας, σε δύο (2) γνωστικά αντικείμενα ("Ορθοπεδικής" & "Νοσηλευτικής άσκησης στο Νοσοκομείο").
●  Από το 2009 Ενεργός συμμετοχή σε όλα σχεδόν τα Συνέδρια και τις Ημερίδες των Επιστημονικών Εταιριών Οφθαλμολογικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα (Ε.Ο.Ε., Ελληνική Εταιρία Γλαυκώματος, κα), με δημοσιεύσεις σημαντικών εργασιών αλλά και ομιλίες -παρουσιάσεις ως μέλους του Συλλόγου Νέων Οφθαλμιάτρων (από της ιδρύσεώς του).

Δεξιότητες, Ασχολίες, Κοινωνική Δράση & Οικογενειακή Κατάσταση: ●  Διαρκής επιστημονική ενημέρωση με ταξίδια στο εξωτερικό και περιήγηση στο διαδίκτυο.
●  Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας και λιγότερο της ιταλικής γλώσσας.
●  Προηγμένος χρήστης Η/Υ, με άριστες γνώσεις τόσο σε επίπεδο hardware όσο και software και ευχέρεια στη σύνθεση και επισκευή υπολογιστικών συστημάτων, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μικρών οικιακών δικτύων και την ψηφιακή επεξεργασία αρχείων ήχου και εικόνας.
●  Ερασιτεχνική ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο με τον γραμμικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σε Η/Υ, τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου και την ιδιοκατασκευή ξύλινων επίπλων.
●  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τέχνες, τη σύγχρονη γαστρονομία και τον αθλητισμό.
●  Έντονη κοινωνική δράση με διαρκή συνεισφορά σε εθελοντικές πράξεις (αιμοδοσία, περίθαλψη απόρων ή αναξιοπαθούντων, εθελοντής ιατρός του «Αθήνα 2004»), με ενημερωτικές ομιλίες σε κοινωφελείς οργανισμούς (ΚΑΠΗ, σχολεία, Στρατός), με αιρετή εκπροσώπηση καθ' όλη τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων (εκλογή ως μέλος ΔΣ επί 3 συναπτά έτη), με ενεργό συμμετοχή σε Κοινωνικούς, Πολιτιστικούς και Εξωραϊστικούς Συλλόγους (Σ.Α.Ε.Δ, ΕΝΟΠΕΡ κα) όπως και την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος).
●  Παντρεμένος (από το 2008) με τη Ζωή Λιακοπούλου, πτυχιούχο αισθητικό και πατέρας δύο αξιολάτρευτων παιδιών, της Έμμας και του Βασίλη.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στέφανος Μ. Στέφας, MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Εξειδικευμένος στη Χειρουργική Αντιμετώπιση Καταρράκτη
& Άλλων Παθήσεων Προσθίου Ημιμορίου Οφθαλμού
Επιστημονικός Συνεργάτης των Ιδιωτικών Κλινικών:
Οφθαλμολογικής Κλινικής Γεν. Νοσοκομείου Μελισσίων «Αμαλία Φλέμιγκ»
Ιδιωτικής Χειρουργικής Οφθαλμολογικής Κλινικής «Η Υπαπαντή»
Ιδιωτικού Διαγνωστικού Οφθαλμολογικού «Κέντρου Ωχράς Κηλίδος»
Ιδιωτικού Κέντρου Διαθλαστικών Επεμβάσεων «Eye Laser Center»
Ο κος Στέφας δέχεται καθημερινά (ΔΕ-ΠΑΡ) κατόπιν ραντεβού*:
Πρωί: 10.30πμ ως 14.30μμ & Απόγ: 17.30μμ ως 20.30μμ
*Δυνατότητα κατ' οίκον εξυπηρέτησης ασθενών (εντός Αττικής)
και 24ωρης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών
κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησης
Λεωφ. Μεσογείων 8 Α - ΤΚ 11527
Αμπελόκηποι, Αθήνα (Περιοχή: Πύργου Αθηνών)
Τηλ. 2107770089 - Fax. 2107770089 - Κιν. 6932476532
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web-site: www.stefasvision.gr