Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 14:26

Σεγκόβια

Written by
Rate this item
(0 votes)
Σεγκόβια (Segovia). Πόλη (54.368 κάτ. το 2001) της κεντρικής Ισπανίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στην Καστίλη-Λεόν. Βρίσκεται στους πρόποδες της Σιέρα Γκουαταράμα και έχει αξιόλογη υφαντουργία, χαρτοποιία, εριουργία και αργυροχρυσοχοΐα. 
Αξιόλογα μνημεία της πόλης είναι το ρωμαϊκό υδραγωγείο, η γοτθική μητρόπολη του 16ου αι., εκκλησίες του 12ου και 13ου αι., η παλιά βασιλική κατοικία του 13ου αι., η δωδεκαγωνική ροτόντα των Ιπποτών του Πανάγιου Τάφου και άλλα αρχιτεκτονικά έργα. Σημαντικό είναι το Αλκαζάρ της πόλης, για τα οποίο υπάρχουν αναφορές από τον 12ο αι. και στο οποίο βρισκόταν τα ανάκτορο των βασιλέων της Καστίλης. Το Αλκαζάρ υπέστη σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά το 1862 και αποκαταστάθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στη συνέχεια. Το Αλκαζάρ και το ρωμαϊκό υδραγωγείο έχουν ανακηρυχθεί το 1985 από την ΟΥΝΕΣΚΟ μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ιστορία. Η πόλη ήταν κέντρο αντίστασης των Κελτιβήρων εναντίον των Ρωμαίων, οι οποίοι την κυρίευσαν τελικά το 80 π.Χ. Γνώρισε μεγάλη ευημερία στη διάρκεια της αραβικής περιόδου, από την οποία σώζονται σπουδαία μνημεία. Από τον 13ο έως τον 15ο αι. ήταν έδρα πολλών βασιλέων της Καστίλης.
Read 511 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.